2/18/2009

Una mica de cultura popular, tres polsims de còmic, i una dosi d'esperança!

Fa uns dies que el món de la cultura popular i tradicional està "en peu de guerra" contra la directiva que regula el tema pirotècnic a nivell europeu. Se'ns dubte, depenent de com acabi tot plegat (us recomano que seguiu l'actualitat a http://www.balldediables.cat ), es farà difícil actuar no sols a casa sinó també fora de les nostres fronteres. Tot i això, sembla que hi ha indicis de que bona part de la qüestió es podrà salvar, tot i que segurament, si no canvien molt les coses, en aquesta bugada acabarem perdent alguna peça.

En tot cas, per animar al personal, adjunto unes imatges (i animo a la lectura) d'alguns elements de la nostra tradició a les Aventures encara més extraordinàries d'en Massagran, d'en Josep Maria Folch i Torres, passades pel sedàs d'en Madorell i d'una tribu africana. En Massagran, Tot un clàssic de la literatura del còmic català que també és un sector que cal defensar i demanar que tingui més presència al mercat!!!

Si seguim treballant tots plegats, segur que podem seguir tirant foc i portant la nostra cultura arreu: a casa, a Europa i al Món!!!


Castells /Ball de Valencians (??)

Titelles
Trencar l'olla / Cobla i Sardanes