1/07/2009

El Llibre Negre dels Colors


Aquest és un dels llibres que m'han dut enguany els reis. És un llibre curtet, sencill, però molt interessant. El fons és tot negre en el qual, a primera vista nosaltres hi veiem una frase en lletres blanques. Quan hi passem la ma, també notem que està escrit en braile i conté il·lustracions repujades per tal de poder ser palpat. La història té una explicació, i la podem llegir a la pròpia contraportada del llibre: En Tomàs no pot veure els colors. Per a ell representen milers d'olors, de sabors, de sons i d'emocions. Des de l'obscuritat dels seus ulls, en Tomàs ens convida a descobrir els colors sense veure'ls.

Com a mostra del contingut (textual) del llibre aquí apunto una frase: I el negre és el rei dels colors. És suau com la seda quan la seva mare l'abraça i l'acarona amb els seus cabells

El llibre negre dels colors, de Menena Cottin i Rosana Faría, publicat per Libros del Zorro Rojo (www.librosdelzorrorojo.com), Barcelona - Madrid, octubre 2008. La primera edició amb el títol de El libro negro de los colores és del 2006 a Ediciones Tecolete.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ahir per casualitat vaig veure aquest llibre a la bilbioteca i em sembla fabulós. Recomano aquest llibre a tots els pares, avis, tios per a que el regalin als seus fills.